Gezelligheid bij de eerste Kiwanis Picknick.
Gezelligheid bij de eerste Kiwanis Picknick. Foto: PR

Kiwanis Club 't Gooi zeer te spreken over succesvolle eerste picknickeditie

Laren "De eerste editie van de Kiwanis Picknick bij Speelbos en Groepsverblijf 't Laer is geslaagd", meldt Sjors van der Meer, president van Kiwanis Club 't Gooi.

Afgelopen zondag organiseerde Kiwanis Club 't Gooi in samenwerking met het Goois Natuurreservaat een kleurrijke picknick bij Speelbos en Groepsverblijf 't Laer.
Met de picknick is geld opgehaald voor het opknappen, ontwikkelen en onderhouden van de accommodatie. "Zodat ieder kind in de toekomst gratis kan blijven buitenspelen en blijven genieten van een prachtig, veilig en schoon speelbos. Dit draagt bij aan de missie van de Kiwanis 'Serving the childeren of the world' en het Goois Natuurreservaat (GNR) om kinderen kennis bij te brengen en te laten genieten van de natuur."

Rode loper

Het prachtige weer nodigde uit om buiten te spelen. Veel natuurliefhebbers en ouders met kinderen waren naar deze prachtige plek in het Gooi gekomen. Na de warme ontvangst bij aankomst via de rode loper werden ze begeleid naar de picknicktent. Ondertussen waren de vuurplaats en barbecue aangestoken. Voor de gasten stond mede dankzij sponsors een hapje en drankje klaar. Na de officiële opening door Van der Meer en Jaap Vlaanderen van het GNR volgde een rondleiding over het terrein door de speelbosvrijwilligers en initiatiefnemers Nicole en Johan van Gans.

Speelse klanken

Speelbos 't Laer bestaat sinds 2012 en is het eerste speelbos in het Gooi. De ecologisch hovenier en landschapsontwerper Paul van Eerd heeft bij het ontwerp van het speelbos de natuur en het spelen met elkaar verbonden. Het gloeiende landschap biedt prachtige speel- en klimmogelijkheden. Met de waterpomp kunnen bezoekers water oppompen, dat vervolgens meandert door de stenen en naar beneden loopt. De natuurlijke piano zorgt voor speelse klanken op deze bijna sprookjesachtige plek aan de westrand van Hilversum.

'Naast het helpen van kinderen is Kiwanis fantastische toevoeging'

Kiwanis Club 't Gooi en het Goois Natuurreservaat hebben besloten dat ze het gezellige evenement volgend jaar wederom de laatste zondag van september, 29 september 2019, gaan organiseren, zodat nog meer natuurliefhebbers en buitenspelers van deze prachtige plek in de natuur kunnen genieten.

Borrel

Voor geïnteresseerden in de nieuwe lokale Fresh-Minded Kiwanis Club 't Gooi en haar bezigheden is er een aspirant-ledenborrel op woensdag 17 oktober. Aanmelden kan per e-mail via info@sjorsvandermeer.com. "Naast het helpen van kinderen is Kiwanis een fantastische toevoeging aan het leven en het geeft plezier en energie", besluit Van der Meer.