Aanleg van geluidswal aan westzijde A27

Eemnes Dankzij de inspanningen van Buurtvereniging Eiland van Eemnes heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanleg van een geluidswal aan de westzijde van de A27.

Daarmee komt een eind aan het grootste milieuprobleem van Eemnes, meent Ben Gräve, die namens de bewoners van zich liet horen tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De oostzijde is in 2013 al gerealiseerd. De westzijde werd uitgesteld totdat er een definitief ontwerp was voor de HOV-haltes in Eemnes. Dat ligt er nu. "Financieel heeft het gemeentebestuur deze ophoging allang gebudgetteerd. Wij waren er stellig van overtuigd dat het ontwerp van dit project al klaar lag voor aanbesteding en uitvoering", aldus Gräve. "Het is een simpel project, zo lang hoeft het niet te duren."
Wethouder Sven Lankreijer (PvdA), verantwoordelijk voor dit project, heeft de ambitie om in het eerste kwartaal van 2019 met de aanleg te starten.


Geen wijn proeven bij
Vis Atelier

Laren De wijnproeverij bij het Vis Atelier op zondag 7 oktober vindt niet plaats. "Ook nooit gepland geweest", zegt Rob Poelman, woordvoerder Bijzonder Laren.

"Het bericht over de wijnproeverij in deze krant op 26 september jongstleden berust op een misverstand tussen de woordvoerder en redactie van Bijzonder Laren."
Komend weekend vindt het Fashion Weekend plaats met op zondag modeshows onder leiding van stylist Fred van Leer.