Droog met zonneschijn, in het weekeinde wisselvallig

Oktober is koel en onbestendig begonnen. Dinsdag verliep regenachtig, Woensdag trekt een Atlantisch hogedrukgebied via Frankrijk oostwaarts. Dat leidt ook in onze omgeving tot enkele droge dagen met zonneschijn en een hogere temperatuur. In het weekeinde nadert een randstoring met zaterdag kans op enkele buien. Zondag is het dan tijdelijk weer koeler.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het overwegend droog. Naast wolkenvelden zijn er perioden met zon. Er staat daarbij een matige zuidwestenwind. De maximumtemperatuur komt uit op 17 à 18 graden. Vrijdag is het eveneens droog en naar verwachting vrij zonnig. Er staat een voelbare bries, krimpend van zuidwest naar zuid. De temperatuur loopt 's middags op tot circa 19 graden.

Het weekeinde

Het weer op zaterdag is nog onzeker, afhankelijk van de baan die de randstoring gaat nemen. Waarschijnlijk meer bewolking met in de loop van de dag kans op regen. Het wordt circa 19 graden. Zondag is het beduidend koeler met een maximum van 13 à 14 graden. Overdag wordt het droog met nu en dan zon. Er waait een matige wind, ruimend van west naar noord.

Weetje

September 2018 was met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 14,7 graden, tegen 14,5 graden normaal, weinig aan de warme kant. September was wel zeer zonnig met 192 zonuren, tegen 138 uren normaal. In deze 21ste eeuw waren alleen september 2003 en 2011 zonniger. Het was landelijk vrij droog. In onze regio viel met 80 mm de normale hoeveelheid regen.