Het kernteam van 'Met je hart'. V.l.n.r.: Arlene, Belinda en Christel.
Het kernteam van 'Met je hart'. V.l.n.r.: Arlene, Belinda en Christel. Foto: Bob Awick

'Iets terugdoen voor de maatschappij'

Stichting 'Met je hart' organiseert waardevolle ontmoeting-en voor kwetsbare ouderen en inspireert anderen om in actie te komen.

Eemnes/Laren Dat nemen Arlene Bosman uit Laren en de zussen Belinda Huiden en Christel Lammers uit Eemnes zeer serieus. Gedrieƫn zetten zij een BEL-afdeling van 'Met je hart' op.

Waarom is 'Met je hart' nodig? De groep zelfstandig wonende, kwetsbare ouderen voor wie een ontmoeting extra waardevol is, is vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld. De broosheid wordt versterkt door een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiƫle situatie of angst. Contacten worden gelegd door sociale wijkteams, verpleegkundige, familie en huisarts. Door dit idee werden de vriendinnen gegrepen. "Wij willen iets terugdoen voor de maatschappij. Eenzaamheid gaat ons aan het hart", zeggen zij.

Persoonlijke uitnodiging

Ouderen worden persoonlijk uitgenodigd voor een ontmoeting in hun eigen gemeente. Zij worden opgehaald, thuisgebracht en begeleid door betrokken vrijwilligers. "We kunnen de uitstapjes zo gek maken als we willen, maar wij denken aan ontmoetingen bij De Blommenhoeve in Eemnes, in het Brinkhuis of Papageno Huis in Laren of het organiseren van een sportochtend."

Deelname is in principe gratis. Een vrijwillige bijdrage mag, maar is geen verplichting.

Eet met je hart

Onderdeel van 'Met je hart' is de restaurantcampagne 'Eet met je hart'. Hieraan doet Het Oude Raadhuis (Wakkerendijk 30) uit Eemnes mee. "Restaurantgasten wordt een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel gevraagd. Het geld dat we lokaal ophalen, gaat voor 100% naar de lokale afdeling." De restaurantactie loopt van 1 november tot 1 december.

Restaurantcampagne 'Eet met je hart' bij Het Oude Raadhuis Eemnes

Versterking

Het huidige driekoppige kernteam kan versterking gebruiken. "We zoeken iemand die sociale media leuk vindt en een ambassadeur zoals Barry Atsma in Utrecht, die zich met hart en ziel inzet en die mensen inspireert", zegt Arlene. "Maar ook vrijwilligers die vanuit hun hart en volle overtuiging een steentje willen bijdragen."
'Met je hart' BEL is bereikbaar via arlene.bosman@metjehart.nl.

Doel van 'Met je hart' is elkaar leren kennen.