Een van de getoonde poezenportretten van Nathalie van Bennekom.
Een van de getoonde poezenportretten van Nathalie van Bennekom.

Blaercom exposeert postuum werk Nathalie van Bennekom

Blaricum Dorpshuis De Blaercom aan de Schoolstraat 3 exposeert postuum recente werken van de beeldend kunstenaar Nathalie van Bennekom.

Zij woonde sinds twaalf jaar in Bussum en overleed op 31 mei jongstleden aan kanker.
Nathalie koesterde een onvoorwaardelijke liefde voor dieren. Die liefde bracht haar ertoe om de laatste jaren van haar leven dierenportretten te maken, voornamelijk katten, maar ook paarden en honden. In haar pubertijd vertoefde ze vaak in maneges om paard te rijden. Ze was zeer artistiek, ze speelde bijvoorbeeld viool en tekende graag.

Hogeschool

Aan de Hogeschool Holland studeerde ze in twee vakken tegelijk af als M.O.-docente tekenen en geschiedenis. Ook studeerde ze aan een modeacademie. Ze ging lesgeven aan een L.O.M.-mavo waar ze behalve tekenen en geschiedenis ook de vakken informatica, mode-commercie en aardrijkskunde gaf.
Op haar 27ste openbaarde zich de ziektes sclerodermie en het fenomeen van Raynaud. Uiteindelijk leidde dat tot definitieve afkeuring en raakte ze zonder werk, omdat dit niet meer ging. Zeven jaar geleden werd bij haar kanker geconstateerd. Dat heeft tenslotte haar lot bepaald. Ze werd 49 jaar.

Hoeveel ze van dieren hield komt goed tot uitdrukking in haar schilderijen. De portretten laten steeds lieve en soms melancholieke, maar ook uitgelaten dieren zien. De expositie duurt tot 1 januari 2019.