Larense Irmy Vos (60) wil Oogcafé starten

Laren De slechtziende Irmy Vos uit Laren wil met twee andere enthousiastelingen een Oogcafé starten. "Als ontmoetingsplek voor mensen met een visusbeperking", licht zij toe.

De bedoeling is dat jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Bezoekers hoeven niet lid te zijn van een oogvereniging; iedereen is welkom.

Locatie

Om van start te kunnen gaan zoekt ze een locatie in Huizen, Blaricum of Laren. Belangrijk is dat deze plek centraal bij een bushalte ligt. Er is nagenoeg geen budget (dus kosten zo laag mogelijk). Voor informatie: irmyvos1@gmail.com.


Wethouder ligt onder vuur

Vervolg voorpagina

Dat HvB de vragen overigens nu schriftelijk stelt aan de DBP-wethouder heeft een reden. Ilona Haas stelde ze eerder rechtstreeks aan Boersen-de Jong, maar die antwoorden waren voor Haas onbevredigend.
"Daarom nu mijn vragen. De intenties van de wethouder waren misschien goed, maar haar acties misschien niet. Of ze heeft een en ander niet onder controle gehad." De HvB-fractie vraagt dan ook of het gerucht klopt dat de toewijzing zou zijn beïnvloed door een persoon binnen de woningbouwvereniging met een eigen belang en een bepaalde relatie tot de huurders van de toewijzing.

Onhoudbaarheid

Het is trouwens wel bijzonder dat wethouder Boersen-de Jong zo door haar coalitiepartij aan de tand gevoeld wordt. Als de feiten boven tafel komen en daaruit blijkt dat er onoorbare afspraken zijn gemaakt met de woningbouwvereniging kan dit wellicht leiden tot de onhoudbaarheid van haar positie. Dat is overigens niet de insteek van de HvB-fractie. Haas wil gewoon de feiten op tafel. "Ik vertrouw erop dat de wethouder die ons kan leveren en uitleg kan geven over de achtergronden van de toewijzing." Speculeren over consequenties vindt zij te voorbarig.

Reactie wethouder

Officieel krijgt de wethouder vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden. Boersen-de Jong laat weten: "We willen eerst alle informatie op tafel hebben voordat we er überhaupt iets over kunnen zeggen."