Zondag is er een herfstwandeling.
Zondag is er een herfstwandeling. Foto: Sjoerd Nelson

Vrijdag 12 oktober

Klussen bij TijdvoorMeedoen

10.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Elke tweede zaterdag van de maand is er een TvM-doedag, waarbij door alle aanwezigen wordt geklust, gepraat, contacten gelegd en gezamenlijk geluncht. Een echt buurtevenement. Aanmelden bij de bar van de koffiekom in Hét Huis van de Buurt. Dit is een van de vele activiteiten van TijdvoorMeedoen.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Geef-en-neemtafel Brinkhuis

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Voor meiden 11-16 jaar! De meest effectieve vorm van zelfverdediging! Combinatie van: MMA kickboksen en jiujitsu. De lessen zijn gericht op zelfverdediging en je leert schoppen, stoten en werpen. Ook leren we je je te weren tegen aanvallen met verschillende wapens. Deelname: gratis. Info: 06-15276036.

Schaken

19.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld voor gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Zaterdag 13 oktober

Vilten met Helga Schouten

10.00 uur | De Hilt Eemnes

In deze workshop 'Nat vilten' bekleden we een windlicht dun met vilt. Door het licht in de lamp krijg je een heel mooi natuurlijk effect. De workshop wordt gegeven door kunstenares Helga Schouten. Info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Ontmoet thrillerschrijfster

11.00 uur | Bruna Centrum Huizen

Groet en ontmoet Nathalie Pagie. Zij is een van Nederlands beste thrillerschrijfsters. Haar nieuwste thriller 'IJsengel' is pas uit...

Vertelvoorstelling

16.00 uur | Hospice Huizen

Vertelvoorstelling 'Een bed in de kamer' op 13 en 18 oktober. Speciaal voor de Week van de Palliatieve Zorg maakte Maarten Vogelaar samen met de VPTZ Gooi en Vechtstreek een voorstelling over een familie rond het sterfbed. U bent van harte welkom.

MCC L!VE

19.30 uur | Singer Laren

Drum- & Showband MCC organiseert op zaterdagavond 13 oktober het concert MCC L!VE in Singer Laren. In samenwerking met Partyband StreetBeats en Danscompagnie Jamie-Dee wordt het een uniek programma. Kaarten zijn 12,50 euro per stuk, te bestellen via de mail: info@mcclaren.nl. Meer info: www.mcclaren.nl.

Dance-Point Danscafé

20.30 uur | Dance-Point Huizen

Zaterdag 13 oktober tussen 20.30 tot 24.00 uur bent u van harte welkom bij Dance-Point om een dansje te maken. Tevens wordt er deze avond een leuke workshop gegeven. Leden & niet-leden betalen geen entree.

Zondag 14 oktober

Koffieconcert - Deren Wang

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30 uur, entree € 6,50. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Ineke's inloop

13.30 uur | Wijkcentrum Holleblok

Iedere zondag staat in 't Holleblok de koffie en thee klaar, vanaf 13.30 uur bent u welkom. Wilt u meer informatie, bel dan met Ineke Hilgersom 035-656 6653, of mail ien.hilgersom@gmail.com.

Tijd voor jou!

14.00 uur | Centrum voor Bloei & Ontwikkeling Huizen

Wat kan je verwachten? Tarotlegging, Access Bars, Healing, Reading, shiatsumassage, wellness, coachvragen, lichtwesen en loopbaaninformatie. Per consult of behandeling € 10,-, entree € 2,- inclusief onbeperkt koffie/thee. Info: Gabi 06-20097717, www.bellywork.nl.

Zondagsoos bij TijdvoorMeedoen

14.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Herfstwandeling

14.00 uur | Parkeerplaats De Goede Gooier Blaricum

Een mooie herfstwandeling met veel paddenstoelen in het 'kabouterbos'. Maar ook langs de Huizer engen en de oude akkers van de erfgooiers. Dit gebied is door de oude erfgooiers gebruikt met de kleine akkertjes waarop vroeger boekweit werd geteeld en de eikenhakhoutsingels zijn nog goed te herkennen. Aanmelden niet nodig. Meer info: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Stiltemeditatie

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala

We gaan voor de stilte vaak de stad uit, maar kan stilte ook hier en nu? Stadsverlichting wil inspireren tot rust te midden van overvolle agenda's en haast in ons dagelijks leven. We nodigen je uit om met volle aanwezigheid hier en nu stil te zijn en je hart te voelen, ook in de onrust.

Maandag 15 oktober

Stadskoor Eemnes zoekt tenoren en alten

8.30 uur | Clubhuis IJsclub De Vaart, Eemnes

Er is weer plek voor enthousiaste en ervaren zangers voor ons nieuwe project: de wereldpremière van 'Dido & Aeneas NL', een speciaal in het Nederlands vertaalde opera van Purcell, gepland in het voorjaar van 2019. Kom gerust langs, we repeteren maandags van 20.30 tot 22.30 uur. www.stadskooreemnes.nl.

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok, Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in Het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Tai-chi voor gevorderden

11.00 uur | De Hilt Eemnes

Tai-chi Chuan is een eeuwenoude bewegingskunst, afkomstig uit China. Het wordt in Nederland voornamelijk beoefend ter bevordering van de gezondheid. Aan deze cursus kun je deelnemen als je al enige ervaring hebt met tai-chi. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Bodyflex voor vrouwen

13.00 uur | Muziekcentrum Schering & Inslag Laren

Gestart wordt met spieroefeningen door middel van bodyflex, daarna volgt bewegen en dans met muziek. Deze les wordt gegeven door Emma Akopva en duurt 1 uur. Kom op tijd, neem matje of handdoek mee en trek makkelijke kleding aan. Kosten zijn 1 euro.

Oudercursus baby- en kindergebaren

20.00 uur | Huis Huizen

Vanaf 6 maanden. Weten wat je kindje wil? Waarom hij huilt of zo heel boos is?! Leer 90 gebaren om te kunnen communiceren door te praten en gebaren. Rust door een duidelijke communicatie, zelfvertrouwen en begrip. Taal- en spraakontwikkeling groeit.

Dinsdag 16 oktober

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Lekker in de natuur werken. Er wordt met een gezellige groep gewerkt in het bos of op de hei. Voor ieder is er te werken en het is heel nuttig. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Verwenmoment

10.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Wil jij eens een moment waar je met plezier aan kan terugdenken? Wat denk je van een voetmassage, je nagels laten verzorgen, je haar knippen of de manicure haar gang laten gaan. Dit zijn voorbeelden van verwenmomenten bij TijdvoorMeedoen. We zijn elke dinsdag aanwezig.

Computerhelpdesk de Brassershoeve

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Warme/koude lunch

12.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Bij TijdvoorMeedoen is er elke dinsdagmiddag een warme/koude lunch in brasserie De KoffieKom. Het is een inlooplunch dus je hoeft niet te reserveren. Je bijdrage is € 1,50, en als je meer wilt geven is dat altijd welkom. Kom de gezelligheid en de warmte bij TijdvoorMeedoen proeven!

Scrabble

13.00 uur | Wijkcentrum Holleblok

Scrabble in Wijkcentrum het Holleblok. Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen! Iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-525 18 97, 06-151 34 169, k.slooten@ziggo.nl.

Toekomst journalistiek

19.30 uur | Bibliotheek Laren-Blaricum

Is de pers nog wel de waakhond van de democratie? Of zijn commerciële belangen te groot? Verkoopt slecht nieuws beter dan goed nieuws? Op deze en vele andere actuele vragen probeert NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een antwoord te bieden. Toegang gratis, maar vooraf reserveren via NRC.nl.

Woensdag 17 oktober

Moderne Literatuur

20.00 | Blaercom, Blaricum

Er start er weer een leesgroep Moderne Literatuur. Op een zestal woensdagavonden worden recent uitgekomen boeken behandeld. Er wordt steeds één boek per sessie besproken. De bedoeling is dat de deelnemers dat boek gelezen hebben zodat er ook discussie mogelijk is. Zie bibliotheekhlb.nl.