Bouwstart van de 31 sociale huurwoningen.
Bouwstart van de 31 sociale huurwoningen. Foto: Margot van Brakel

Bouwstart van 31 sociale huurwoningen in Zuidpolder

Eemnes De bouw van 31 sociale, energiezuinige huurwoningen in Zuidpolder is gestart. Wethouder Jan van Katwijk gaf hiervoor het startschot. "Ik ben heel blij met de bouw van deze sociale huurwoningen. Wij streven naar een evenwichtig aanbod aan woningen voor alle doelgroepen in Eemnes", aldus Van Katwijk.

Het project van de gemeente Eemnes, de Alliantie en Van Wijnen ligt ten zuiden van het BEL-kantoor en bestaat uit negentien appartementen en twaalf eengezinswoningen met een EPC-waarde van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Om dat te bereiken worden de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en zonnepanelen. "Toekomstige bewoners hebben straks het voordeel van een lagere energierekening en lagere maandlasten. Een betaalbaar huis dat bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven", zegt Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort. Frank Klop, directeur projectontwikkeling Van Wijnen: "Wij vinden het een waardevolle toevoeging om voor huurders van de Alliantie een prettige woonomgeving te realiseren en bij te dragen aan de maatschappelijke doelstelling van de Alliantie en de gemeente Eemnes."
De eengezinswoningen worden naar verwachting in januari 2019 aangeboden op Woningnet Eemvallei en de appartementen in april 2019. Om te kunnen reageren op een woning is inschrijving bij Woningnet nodig. Hier zijn voorwaarden aan verbonden.