Raad wil betere uitwerking van het Strooiplan

Blaricum De motie met betrekking tot het Strooiplan, die eerder door Hart voor Blaricum (HvB) werd ingediend, is tot nu toe onbevredigend uitgewerkt. Dat bleek tijdens het Rondetafelgesprek (RTG) waar het plan op de agenda stond.

De wijk Blaricummermeent komt er bekaaid af, meent HvB, terwijl wethouder Liesbeth Boersen-de Jong wel aangaf dat er geen onderscheid tussen de drie Blaricumse wijken gemaakt wordt. De beleving van de inwoners en dus ook van raadsleden is echter anders.

Onvoldoende

HvB-raadslid Ilona Haas (HvB): "Ook de uitleg van de wethouder op de uitwerking is nog onvoldoende, omdat er feitelijk niets verandert." Janny van Dijk-de Jong (De Blaricumse Partij, DBP): "Waarom hebben wij niks over voor een goed strooiplan. We zitten te neuzelen over 20.000 euro, terwijl we miljoenen willen uitgeven aan een fietsbrug. Kom met een goed onderbouwd plan, dan kunnen we daar op schieten."

Nog deze winter

De raad steunde Haas unaniem in de vraag om een betere uitwerking en meer aandacht voor fietspaden om de veiligheid van ouderen en scholieren in de wintermaanden te bevorderen. Als daarvoor meer geld nodig is, lijkt de raad bereid om dat beschikbaar te stellen. Haas: "Ik ben nu erg benieuwd waar de wethouder mee komt en ik hoop dat er voor de winterperiode nog verbeteringen in de strooiroutes kunnen worden gerealiseerd."

Boersen-de Jong gaat haar best doen om nog voor de winterperiode het Strooiplan aan te passen, maar gaf de raadsleden ook mee op korte termijn weinig te kunnen doen. Dat heeft alles te maken met de capaciteit van de buitendienst. "Daar zit niet veel rek meer in", aldus Boersen-de Jong.


Lastige Laarder

Vervolg voorpagina

Ook zou de Laarder zich moeten laten behandelen vanwege zijn persoonlijke problemen. De officier eist een proeftijd van drie jaar. De Laarder zou graag van zijn problemen af willen en is bereid mee te werken aan behandeling, zodat hij weer in staat is om een band met zijn jonge dochtertje op te bouwen.
De rechter doet op 29 oktober uitspraak in deze zaak.