Band Uit Eemnes.
Band Uit Eemnes. Foto: Lonneke Boots

Rondje Cultuur in De Hilt

Eemnes Skûtsje-liefhebber Joop van der Schaaf, beeldend kunstenaar Moniek Peek en de Band Uit Eemnes zijn donderdag 18 oktober te gast in het Rondje Cultuur, dat maandelijks plaatsvindt in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c. De deuren gaan om 19.30 uur open en de avond start stipt om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Sinds 2014 vaart er een platbodem, een origineel Fries skûtsje, over de Eemnesser wateren. Het skûtsje heeft de naam 'Eemlander' gekregen en wordt gebruikt om jong en oud de liefde voor het zeilen bij te brengen én om ieder jaar Sinterklaas binnen te halen. De huidige bemanning van het skûtsje wordt voor het overgrote deel gevormd door inwoners van Eemnes, Baarn en Huizen. Joop van der Schaaf vertelt de aanwezigen er alles over.

Moniek Peek is naast kunstenaar ook uitgever van een eigen wenskaartenlijn: "De combinatie van beeldend werk en illustreren maakt dat het spannend blijft en ik mijzelf steeds weer inspireer." Muziek komt van de Band Uit Eemnes. De band bestaat uit Jan van IJken (schuiftrompet en saxofoon), Ida de Jong (saxofoon), Rob Hondius (slagwerk) en Astrid Knoop (gitaar en zang). Met hun jazzy pop die met beleving en passie wordt gebracht, wordt dit muzikaal genieten.