'Aanval op de integriteit van ons handelen'

Blaricum De kritische vragen die Hart voor Blaricum-raadslid Ilona Haas namens haar fractie aan wethouder Liesbeth Boersen-de Jong heeft gesteld rondom de toewijzing van de huurwoningen in de Blaricummermeent, zijn Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, in het verkeerde keelgat geschoten.

"Dit is een aanval op de integriteit van ons handelen. De toewijzing is precies gegaan zoals we met de gemeente Blaricum hebben afgesproken en wij zijn hier volledig transparant in. De toewijzingscriteria vallen binnen de regionale huisvestingsverordening en zijn goedgekeurd door en gemaakt met de gemeente Blaricum."
Het Gooi en Omstreken heeft onlangs drie nieuwbouwprojecten opgeleverd in de Blaricummermeent. Eind 2017 ontvingen de bewoners van de negen eengezinswoningen aan de Ravenlaan, de Rokebrandlaan en de Floris V Dreef hun sleutels. Bij de toewijzing van deze woningen hadden woningzoekenden die een woning van een woningcorporatie achterlieten in Blaricum voorrang, aldus Van Gessel. "De animo van deze doelgroep was beperkt, waardoor een deel van de woningen is toegewezen aan de tweede doelgroep: woningzoekenden uit de Gooi en Vechtstreek die een woning van een woningcorporatie achterlieten. Op basis van de evaluatie van deze negen woningen zijn de gemeente Blaricum en Het Gooi en Omstreken overeengekomen het eerste criterium te laten vervallen bij de toewijzing van de volgende 22 eengezinswoningen."