Lezing 'Eemnes en de Eerste Wereldoolog'

Eemnes Henk van Hees van de Historische Kring Eemnes komt woensdag 31 oktober om 14.00 uur naar de Raadsvore aan de Raadhuislaan 80a. Hij geeft daar een lezing over de gebeurtenissen in Eemnes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hoewel Nederland neutraal was, ging deze oorlog niet ongemerkt voorbij. Zelfs het kleine stadje Eemnes ondervond de gevolgen van deze oorlog. Er stortte een afgedwaald luchtschip op de bakkerij van de familie Heek en er werden kinderen uit Oostenrijk, die ernstig ondervoed waren, liefdevol opgenomen door de bevolking. Er is nog veel meer te vertellen over deze tijd en dat gebeurt met ondersteuning van kranten, foto's en lichtbeelden. De toegang is vrij.


Expositie van Kees Schrikker in BEL Kantoor

Eemnes André Schrikker opent donderdag 18 oktober om 17.00 uur in het BEL Kantoor een tentoonstelling met werken en archiefmateriaal van zijn vader, de beroemde kunstenaar Kees Schrikker (1898-1993).

Schrikker is in 't Gooi vooral bekend als oprichter van tekenclub Hamdorff, de voorloper van de Gooise Academie waarvan hij ook de eerste directeur was. De beeldhouwer Schrikker had in Nederland vele exposities, maar was daarbuiten ook in Frankrijk een gevierd kunstenaar. Werken van hem werden aangekocht door zowel de Nederlandse als de Franse staat. Iedereen is welkom bij de opening van de tentoonstelling die nog tot en met 20 november te zien is tijdens kantooruren.