Afbeelding
Foto: PR

Prestigieuze Frisian Bell voor Eemlander

Eemnes Het team van skûtsje Eemlander heeft zaterdag op het Heegermeer in Friesland het seizoen 2018 op uitstekende wijze afgesloten. In het strijdgewoel met twintig andere skûtsjes kwam de Eemlander op grootse wijze als winnaar van de IFKS-Slotwedstrijd over de finish.

Spannend was het laatste rak toen boven in het grootzeil de hanekam van de piekeval door een stevige rukwind afbrak, waardoor de Eemlander moeite kreeg om de finishboei te ronden. Groot was dan ook de vreugde aan boord toen de Eemlander met schipper Bernd de Cneudt aan het helmhout bij het passeren van de finishlijn als winnaar werd afgeschoten door de jury. Bij de prijsuitreiking mochten schipper en bemanning de prestigieuze Frisian Bell in ontvangst nemen.
De Eemlander zeilt komend weekend nog op het Sneekermeer en hoopt dan voor de derde keer op rij de wisselbokaal te winnen van de Roekoepolle Race.


Klachten over lawaai rondvluchten

Eemnes Via 112 en 0900-8844 zijn zaterdag diverse meldingen binnengekomen van geluidsoverlast door helikopters boven Eemnes.

De provincie Utrecht bleek voor die dag een vergunning te hebben afgegeven voor vijftig vluchten. Een toezichthouder van de provincie was hierbij aanwezig. De Eemnesser wijkagent Wesley Roubos riep klagers via Facebook op zich te melden bij de provincie.

De vluchten vertrokken vanaf Gramefo Graszoden Eemnes aan de Te Veenweg Zuid. Eigenaar Marc Fokker bevestigt dat: "Ik heb alleen mijn terrein tussen 12.00 en 16.00 uur beschikbaar gesteld. De invulling van de dag is georganiseerd door Experience Events, gevestigd hier in Eemnes."


Vrachtwagen met pech

Blaricum Een gestrande vrachtwagen op de A27 ter hoogte van Blaricum zorgde dinsdagmorgen voor een lange file. De combinatie had vastgelopen remmen. De politie bekeurde vier automobilisten voor het negeren van de afzetting.