Rabobank keert 235.000 euro uit aan lokale projecten

Laren/Blaricum De jaarlijkse coöperatiebijeenkomst voor leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek zorgde begin deze maand voor een volle zaal in theater Spant! in Bussum.

Op het programma stond onder meer een optreden van meesterkok Rudolph van Veen. Deze beroemde tv-kok en meesterpatissier gaf de bezoekers een persoonlijk kijkje in zijn culinaire wereld. Zonder keukengeheimen, vol energie en ongezouten haakte hij aan bij het Rabobankthema 'Banking for Food'. Zo bereidde hij op het podium een heerlijk gerecht met ingrediënten die je normaal gesproken weg zou gooien. Rabobank wil met haar missie 'growing a better world together' een bijdrage leveren aan het voorkomen van voedselverspilling in de regio.
Johan Drost, directievoorzitter van Rabobank Gooi en Vechtstreek, is trots op de rol die de bank speelt in de lokale samenleving. Daarna werden met hulp van Van Veen de cheques van het Coöperatiefonds uitgereikt voor een bedrag van in totaal 235.000 euro. Maatschappelijke organisaties uit het Gooi en de Vechtstreek (51) ontvingen een geldbedrag voor door leden aangedragen maatschappelijke projecten. De projecten voor Laren en Blaricum zijn: Rosa Spier Huis (toegankelijkheid podium concert-theaterzaal nieuwe Rosa Spier Huis), Stichting Openbare Bibliotheek Huizen (Poëzie aan de Brink editie 2019), Zonnebloem Laren-Blaricum (uitstapje naar Orchideeënhoeve), St. Centrale Accommodatie Blaricum (terras voor Dagje Blaercom en vervangen kapotte tafels), scholencomplex De Bijvanck (aanhanger) en Stichting Papageno Huis (Papageno atelier).