Geluidswal langs A27 lijkt wel versterker

Eemnes Het nieuwe geluidsscherm langs de A27 zorgt voor meer herrie in het stadje Eemnes.

Het geluid lijkt nu dubbel zo hard binnen te komen en lijkt als een versterker te werken. De inwoners klagen er flink over op Facebook.
Wethouder Jan van Katwijk meldde eerder in de raadsvergadering dat het inderdaad klopt dat het probleem gedeeltelijk verplaatst is. Collega-wethouder Sven Lankreijer vertelde toen ook dat er nog een tweede laag zoab wordt gelegd. Mogelijk dat dan het geluid afneemt.


Schaatsen
op de Brink

Laren Winter Village Laren is van 23 november tot en met 6 januari weer op de Brink te vinden.

Na twee winters een uitstap te hebben gemaakt naar Amsterdam komt poffertjeskraam Corn. de Haan terug naar Laren en is de kraam van Laarder Marcel Hilhorst zes weken lang te vinden in het hart van Laren. Verder zijn er activiteiten als discoschaatsen, curlingcompetitie, peuterlessen en de traditionele nieuwjaarsreceptie.


Tellingen voor komst van HOV

Blaricum Het verkeer is gisteren, en wordt morgen, op vier locaties in Blaricum en Huizen in beide spitsen geteld. Dit in verband met de komst van de snelle bus, ook wel Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) genoemd.

De tellingen worden uitgevoerd met behulp van camera's. Na het verwerken van de gegevens worden de beelden gewist. Met de informatie brengt de provincie Noord-Holland de doorstroming en het gedrag van weggebruikers in beeld. De camera's hangen op en rond het kruispunt Huizermaatweg/Bovenmaatweg en op de rotondes Bovenmaatweg, Aristoteleslaan-Stroomzijde en de Stichtseweg/De Noord. Alle auto's, fietsers en voetgangers worden geteld. Ook wordt bekeken hoe het verkeer de kruispunten gebruikt om over te steken. Op genoemde locaties zijn aanpassingen nodig om de doorstroming van de toekomstige HOV-snelbus te kunnen garanderen. Mede op basis van de telgegevens wordt bepaald welke oplossingen in aanmerking komen.