A27 komend weekend dicht

BEL Op de A27 wordt in het weekend van 26 tot en met 29 oktober aan de weg gewerkt.

De snelweg is van vrijdag 26 oktober 21.00 uur tot maandag 29 oktober 5.00 uur afgesloten van knooppunt Eemnes tot de aansluiting Utrecht-Noord.
Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en de A1. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer een kwartier.


SV Laren'99 krijgt nieuw clubhuis

Laren Voetbalvereniging SV Laren'99 kan een nieuw clubhuis gaan bouwen. De gemeente Laren gaat de club daarbij financieel ondersteunen. De renovatie komt niet voort uit luxe. Het uit 1983 daterende clubgebouw is er zeer slecht aan toe.

Voorzitter André Resing trok hiervoor al meerdere keren bij de gemeente Laren aan de bel. Uit de notitie Sportaccommodatiebeleid blijkt nu dat het onderkomen van SV Laren'99 prioriteit krijgt. Er is een projectgroep samengesteld met betrokkenen vanuit de vereniging en de gemeente Laren en het clubbestuur is gevraagd om met een businessplan te komen.

Oefenruimte MCC

De opdracht is wel om de multifunctionaliteit van het SV Laren'99-complex daarin mee te nemen. De BSO Het Berenparadijs heeft er al jaren een plek en heeft onlangs het contract met vijf jaar verlengd. Daarnaast is muziekvereniging MCC Laren nog altijd op zoek naar een goede oefenlocatie. Wethouder Ton Stam zegt hierover: "Er zou bijvoorbeeld een opslagruimte voor de instrumenten gerealiseerd kunnen worden. Dan kan er één à tweemaal per week door de leden van de muziekvereniging geoefend worden."
Het idee is om op het huidige fundament (de ondergrondse kleedkamers) een nieuw clubhuis van staal en glas te bouwen. Via het Waarborgfonds Sport kan de club een vrij zachte lening afsluiten die ook door de club wordt afgelost. Het restbedrag (er wordt gesproken over 250.000 euro) wordt door de gemeente opgehoest. Stam staat achter het besluit: "Dit moet echt gaan gebeuren, niet alleen voor de sport maar ook uit sociaal-maatschappelijk aspect."
De raad neemt woensdag 31 oktober een besluit hierover.