Wethouder van Sociaal Domein start spreekuur

Laren Wethouder Karin van Hunnik start met een spreekuur. Alle inwoners van Laren kunnen 5 november tussen 18.30 en 20.00 uur aanschuiven met vragen of opmerkingen op het gebied van het sociaal domein.

Onder het sociaal domein vallen: zorg, welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, opvoeding, inburgering en sociale activering. Van Hunnik wil met het spreekuur de communicatie tussen haar en de inwoners stimuleren. Het spreekuur vindt eens in de zes weken plaats. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar bestuurssecretariaat@laren.nl.


Pleegouders krijgen een dagvergoeding

Vervolg voorpaging

"Dat willen we te allen tijde voorkomen, omdat dat minder goed is voor de ontwikkeling van het kind."
Wie de zorg voor een pleegkind op zich neemt, krijgt een basisuitkering van 20 euro per dag. Dat is exclusief eventuele vergoedingen voor noodzakelijke dingen zoals een fiets of bril. Ook kleding zit in dit bedrag inbegrepen. Wethouder Karin van Hunnik: "In bijzondere gevallen, bijvoorbeeld voor een kind met een beperking, kan extra geld worden aangevraagd. En als je meer dan drie pleegkinderen hebt dan krijgt de pleegouder een extra vergoeding van maximaal 3,60 euro per kind. Het geld is overigens geen inkomen, is belastingvrij en heeft ook geen invloed op eventuele bijstand, persoonsgebonden budget (PGB), uitkering, kinderopvang- of huurtoeslag. En op deze gelden mag geen beslag worden gelegd bij bijvoorbeeld schuldsanering."

In de week van 31 oktober start de wervingscampagne 'Super gewone mensen gezocht'.


Kledingbank

Blaricum De Kledingbank heeft zaterdag aan 243 mensen tien stuks kleding en schoenen kunnen uitdelen.

"Door de overweldigende inbreng en door de grootse inzet van de 25 vrijwilligers hebben we weer een geweldig goedlopende kledingbank gehad", meldt Bea Kukupessy. "Voor de vrijwilligers was het wel een slijtageslag."