Nieuw clubhuis voor SV Laren'99

Laren Voetbalvereniging SV Laren'99 kan deels een nieuw clubhuis gaan bouwen. De gemeente Laren gaat de club daarbij financieel ondersteunen. De renovatie komt niet voort uit luxe. Het uit 1983 dateerde clubgebouw is zeer slecht aan toe.

Voorzitter André Resing trok hiervoor al meerdere keren bij de gemeente Laren aan de bel. Uit de notitie Sportaccommodatiebeleid blijkt nu dat SV Laren'99 prioriteit krijgt. Er is een projectgroep opgezet met betrokkenen vanuit de vereniging en de gemeente Laren en het clubbestuur is gevraagd om met een businessplan te komen. De opdracht is wel om de multifunctionaliteit van het SV Laren'99-complex daarin mee te nemen. De BSO Het Berenparadijs heeft er al jaren een plek en heeft onlangs het contract met vijf jaar verlengd. Daarnaast is muziekvereniging MCC Laren nog altijd op zoek naar een goede oefenlocatie. Wethouder Ton Stam zegt hierover: "Er zou bijvoorbeeld een opslagruimte voor de instrumenten gerealiseerd kunnen worden. Dan kan er één á tweemaal per week geoefend kunnen worden."
Het idee is om op het huidige fundament (de kleedkamers) een nieuw clubhuis van staal en glas te bouwen. Via het Waarborgfonds Sport kan de club vrij zachte lening afsluiten welke ook door de club wordt afgelost. Het restbedrag (er wordt gesproken over 2,5 ton) wordt door de gemeente opgehoest. Stam staat achter het besluit: "Dit moet echt gaan gebeuren, niet alleen voor de sport maar ook uit sociaal-maatschappelijk aspect."