Studie naar 'heilige graal' van Laren

Laren Er komt een studie naar de Brink. Binnenkort krijgen twee projectbureaus de opdracht om de 'heilige graal' van Laren te herindelen.

"Fundamenteel wordt het niet heel anders", zegt VVD-wethouder Ton Stam, die de opdracht ook namens collega-wethouder Peter Calis (Larens Behoud) zal verstrekken. "Het gaat dan om een opfrisbeurt. Het zal geen plein worden met feesttenten." Mooie paden en goede verlichting moeten de sfeer en het gevoel van veiligheid op de Brink vergroten. Ook de terugkeer van de jeu-de-boulesvereniging is wenselijk.


'Permanente oplossing voor (bouw)verkeer'

Laren De bewoners van Laren-West willen een permanente, verkeersveilige oplossing voor het (bouw)verkeer van en naar het nieuwe Rosa Spier Huis.

Ze doen hiervoor opnieuw een dringend beroep op de gemeenteraad. "Wethouder Stam heeft nagelaten een verkeersplan op te stellen bij het verlenen van de bouwvergunning voor het enorme nieuwe complex", zegt Henriƫtte van Marle, woordvoerder namens de bewoners. "Mede als gevolg daarvan rijdt nu al het zware vrachtverkeer door Hoefloo, wat voor veel overlast bij de bewoners en verkeersonveilige situaties voor fietsers en schoolkinderen zorgt op het te kruisen drukke fietspad over de Hilversumseweg. Het risico op een verkeersongeluk gaat alleen maar toenemen nu het weer donker is rond schooltijd." De enige logische en verkeersveilige route is die van de oude Rijksweg West richting Tergooi Ziekenhuis onder het ecoduct door, menen de bewoners. De door de wethouder voorgestelde alternatieve route (het viaduct bij afslag Laren over de Hilversumseweg) noemen de betrokkenen een schijnoplossing.