De kopbal die voor de 2-1 zorgde.

SV Laren'99 in slotfase onderuit tegen koploper NiTA

Laren SV Laren'99 heeft drie punten laten liggen in Nieuwer Ter Aar. De eindstand tegen koploper NiTA werd in de slotfase bepaald en resulteerde in een 2-1 verlies voor Laren.

Trainer Robert Tessaro had de opstelling iets gewijzigd: Jeroen Roest nam de rechterspitspositie in en Mark Hop versterkte het middenveld. Het werd een fysieke voetbalpartij waarbij al na tien seconden de toon werd gezet; de aftrap werd teruggespeeld naar Bart Kaarsgaren en hij werd direct fors onderuitgehaald. Zoals bijna elke wedstrijd tot nu toe kwam Laren snel op achterstand. Na zes minuten kapte de rechterspits drie Larense verdedigers uit en wist met een sliding schot ook keeper Ingmar van Rosmalen te verschalken (1-0).
Maar Laren zat niet stil en in de zeventiende minuut pakte spits Wessel Roest de bal van de keeper af bij het uitverdedigen. Roest werd vastgepakt; dit leverde een gele kaart op voor de keeper en een penalty, die door Joey Franken prima werd ingeschoten (1-1).
Na de rust drong NiTA aan en de Larense ploeg kon alleen nog verdedigen. Felle duels werden op alle delen van het veld uitgevochten, maar veel kansen leverde dat uiteindelijk niet op. In het laatste kwartier kwamen er door de ruimte nog wat gevaarlijke Larense uitvallen, maar vijf minuten voor tijd wist NiTA uiteindelijk uit een corner met een kopbal toch nog te scoren (2-1).
Volgende wedstrijden: dinsdag 23/10, aanvang 20.00: bekerwedstrijd SV Laren'99-Altius en zaterdag 27/10, aanvang 14.30: competitieduel SV Laren'99-Kockengen.

Walking football

SV Laren'99 is gestart met walking football speciaal voor 50/60- plussers. Bij deze voetbalvorm mag er niet gerend worden en zijn de sociale aspecten minstens zo belangrijk als het spelletje zelf. Walking football is zowel voor mannen als vrouwen bedoeld. Het vindt plaats op dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur. Aanmelden: www.svlaren99.nl.