Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Planopdracht Crailo naar Arcadis en partners

Laren Arcadis, architectenbureau SVP en landschapsarchitectenbureau OKRA kunnen aan de slag met Crailo. De drie partijen hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen voor het maken van de plannen voor de gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk.

Als 'Team C' gaan zij samen met GEM Crailo B.V. het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan opstellen. Ook volgens de directie van GEM Crailo, de organisatie die namens de gemeenten Laren, Hilversum en Gooise Meren de ontwikkeling van het gebied ter hand neemt, kwam deze combinatie als beste uit de bus. Met deze gunning volgt de directie het advies van de beoordelingscommissie.
Tien ondernemingen toonden interesse voor de aanbesteding. Na selectie kregen vijf partijen de vraag om een uitgebreid plan in te dienen. De ondernemingen werden beoordeeld/getoetst op verschillende onderdelen: visie en plan van aanpak, duurzaamheid, deskundigheid, ervaring van het in te zetten team (burger)participatie en risicobeheersing. De prijs die de ondernemingen voor hun diensten vroegen, was een belangrijk criterium. Team C scoorde volgens GEM Crailo op nagenoeg alle onderdelen hoog en kwam als duidelijke 'winnaar' uit de bus. Bijzonder aan de aanbestedingsprocedure was het feit dat vier inwoners van de drie betrokken gemeenten op het onderdeel burgerparticipatie mee beoordeelden. Dat toetste hoe de vijf gegadigden het proces burgerparticipatie hadden ingericht. Ook op dit onderdeel kwam Team C als beste uit de bus.
Het bestemmingsplan voor Crailo wordt in het voorjaar van 2020 ter vaststelling aan de drie gemeenteraden gezonden.