Choral Evensong

Laren In de basiliek van Laren wordt zondag 4 november om 19.00 uur een Choral Evensong, waarbij het grootste deel van de dienst bestaat uit zang, gehouden met een projectkoor onder leiding van Paul Snoek en met Wybe Kooijmans op orgel.

Deze Choral Evensong is de eerste van vele die vanuit Muziekcentrum Paul Snoek in 't Gooi georganiseerd gaan worden, geheel naar Engels voorbeeld.
"De evensongs zijn een prachtige mix van mooie koorzang, verstilling en tradities: een spiritueel moment in de hectiek van alledag", aldus Snoek.


Taart proeven in bibliotheek

Eemnes 'Voeding' is donderdag 1 november het thema van Nederland Leest. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Gooi en meer in Eemnes taart proeven van Babette's Baksels.

Eigenaresse en diëtiste Babette Bos is ondernemer en diëtist. Zij informeert de aanwezigen ook over goede en gezonde voeding.

Alle taarten worden door Bos met de hand én met verse ingrediënten gemaakt. Dierenwelzijn vindt zij erg belangrijk, vandaar dat ingrediënten zoals roomboter en melk van biologische oorsprong zijn. De eieren die worden gebruikt komen van scharrelkippen.


Concert De Weidevogels

Eemnes De Eemnesser troubadour Leon Lutterman viert zondag 11 november zijn 12,5-jarig jubileum als dirigent van koor De Weidevogels met een concert. Dit vindt om 14.00 uur plaats in De Hilt.

Tevens viert Leon dan zijn 25-jarig jubileum als troubadour.

Naast een optreden van De Weidevogels komen ook shantykoor De Driemasters en een aantal troubadours naar Eemnes.

Toegang

Kaarten à 1 euro zijn maandag, woensdag en donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur verkrijgbaar bij T. Koopman aan de Ploeglaan 92 in Eemnes of via telefoonnummer 035-6423453.