VVD wil langetermijn- oplossing voor Rosa Spier Huis

Laren De VVD-fractie vindt dat er in onvoldoende mate gekeken is naar de verkeersafwikkeling tijdens de bouwwerkzaamheden van het Rosa Spier Huis en in de periode daarna. Er zijn vragen gesteld.

"Veel insprekers hebben de afgelopen periode duidelijk gemaakt dat de vervoersbewegingen, vaak met zware vrachtauto’s over onder andere Hoefloo, overlast veroorzaken en onveilige situaties tot gevolg kunnen hebben", zegt Johan de Bondt.
"Op korte termijn wordt deze situatie weliswaar gemitigeerd door onder andere het versterken van het viaduct over de Hilversumseweg, maar dat de mogelijkheden voor goede oplossingen op korte termijn niet aanwezig zijn."

Veiliger

Voor de wat langere termijn verwacht de VVD-fractie een uiterste inspanning om een structurele oplossing te vinden voor een betere en vooral veiliger ontsluiting van het Rosa Spier-complex. De fractie wil weten hoe het college van B en W hierover denkt. Zo wil De Bondt onder meer zeker weten of het college bereid is een uiterste inspanning te leveren door te onderzoeken of de Lange Wijnen zodanig kan worden aangepast en gereconstrueerd dat deze geschikt zal zijn voor een blijvende, dus structurele ontsluiting van het Rosa Spier-complex.

De vragen worden vanavond tijdens de raadsvergadering mondeling door de wethouder beantwoord.