OZB en rioolheffing omhoog

Laren De rioolheffing in Laren gaat met 7,5% omhoog. Hiermee worden de kosten voor het terugdringen van de wateroverlast in Laren bekostigd.

Een eenpersoonshuishouden betaalt nu 115 euro en dat wordt 124 euro. Een meerpersoonshuishouden gaat van 197 euro naar 212 euro. Ook na 2019 zal de rioolheffing stijgen, steeds met 7,5% per jaar, aldus wethouder Financiƫn Peter Calis. Daarnaast wordt de onroerendzaakbelasting (ozb) verhoogd met de inflatiecorrectie van 2,4%.

Sluitend

De afvalstoffenheffing blijft gelijk, maar omdat de ozb stijgt, gaan volgend jaar de woonlasten voor een meerpersoonshuishouden in een woning van 600.000 euro omhoog (van 1.114 euro naar 1.145 euro). Wethouder Calis heeft de begroting voor de komende vier jaren sluitend weten te krijgen.


Inrichting van schoolzone in Oude Dorp

Blaricum Als een van de uitwerkingen van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP) heeft de gemeente een aanvang gemaakt met het aanleggen van een schoolzone in het Oude Dorp.

De entrees van de schoolzone worden duidelijk gemarkeerd en er wordt een kiss-and-ridestrook aangewezen waar ouders kunnen stilstaan om hun kinderen te brengen of te halen. Tevens wordt er een zebrapad aangelegd. Ook is gekeken naar het realiseren van veilige schoolroutes.

Medio november is de inrichting van de schoolzone gereed. Dan volgt er nog een feestelijke opening. Kinderen, ouders en docenten krijgen natuurlijk instructies over de regels en het gebruik van de schoolzone.
Ook in de Bijvanck komt een schoolzone. "Hiervoor is inmiddels het definitieve ontwerp af en zijn we bezig met de aanbesteding", aldus de gemeente.


Weekend vol met lichtjes

Laren Bijzonder Laren organiseert op 7, 8 en 9 december een lichtjesweekend. Data om alvast te noteren!