Wethouder blijft werken aan oplossing RSH-verkeer

Laren Wethouder Ton Stam blijft zoeken naar voor alle partijen acceptabele oplossingen voor de (verwachte) verkeersstroom met betrekking tot het nieuwe Rosa Spier Huis (RSH). Dat laat hij een bewoner van de Werkdroger in een schrijven weten. "Dat mag van mij verwacht worden", zegt Stam.

Binnenkort wordt gestart met het toegezegde onderzoek door een extern bureau naar de effecten op verkeer en veiligheid nadat RSH open is gegaan. Een gesprek met de eigenaar van het stuk grond voor de Stichtse Hof om de mogelijkheid te onderzoeken de Lange Wijnen zodanig te verbreden dat tweerichtingsverkeer mogelijk zou kunnen worden gemaakt, heeft enkele weken geleden plaatsgevonden. "Dat is een ingewikkeld proces met vele facetten, waarvan de uitkomst ongewis is", aldus de wethouder.
Ook is hij afgelopen week opnieuw in gesprek gegaan met HB Capital om de verkeersafwikkeling via de Naarderstraat mogelijk te maken. Stam: "Koop van de grond en grondruil zijn bespreekbaar, maar voor de gemeente geen realistische scenario's. Verder onderzoek naar de mogelijkheid voor een definitieve weg met uitweg naar de Naarderstraat heb ik met hen besproken, en zal ik gaan uitvoeren. HB Capital gaat er overigens daarbij van uit dat voor deze grondverwerving ook betaald zal moeten worden. Ook voor de uitkomst van dit onderzoek kan ik uiteraard geen garanties geven."
Stam laat verder weten dat het opknappen van het viaduct allereerst te maken heeft met de technische staat van het viaduct, en niet direct met het bouwverkeer. "Over het versterken van het viaduct heeft de gemeente een besluit genomen, en dat heeft wat mij betreft dan ook geen directe relatie met de problematiek van het verkeer van en naar Rosa Spier."


Gratis naar 'The Bucket List'

Laren Vereniging Yarden vertoont donderdag 8 november de film 'The Bucket List' in het Brinkhuis. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen zich aanmelden via yarden.nl/bucket-list-laren.
De Amerikaanse drama-komedie gaat over twee mannen uit verschillende milieus die allebei terminaal ziek zijn.