Hogere straf voor Larense Jumbodief

Laren De rechtbank in Lelystad heeft een 37-jarige Laarder bestraft met tien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk wegens zware mishandeling, winkeldiefstal, verduistering en bedreiging. Dat is twee maanden meer dan de officier van justitie twee weken geleden eiste.

Die vond acht maanden genoeg, omdat zij de kopstoot en vuistslag die de man in januari aan de vriend van zijn moeder uitdeelde niet als zware mishandeling kwalificeerde.
De rechtbank acht alle vijf feiten waar de Laarder voor terecht stond bewezen. Allereerst, zoals de rechtbank omschreef, de 'brutale' winkeldiefstal in de plaatselijke Jumbo waarbij de man op 2 juli jongstleden zijn fiets bijna ín de winkel parkeerde, vervolgens een mandje vol barbecuespullen met een kratje bier verzamelde en opzichtig de winkel uit liep zonder te betalen. Daarnaast was er de mishandeling van de vriend van zijn moeder toen hij hem tegenkwam in een snackbar en hij zou tijdens een ruzie met zijn vriendin hebben gedreigd met: 'Ik sla iedereen in elkaar' en 'Ik zet je huis in de fik'. En in juli werd hij aangehouden met een tas waarin een gestolen autosleutel en een brommerkenteken zaten. Behalve de winkeldiefstal, die te zien is op beeld, ontkende hij alle feiten.

De Laarder heeft een strafblad van zeventien pagina's.

7