Vrijspraak in afpersing en ontvoering

Eemnes De drie verdachten (40, 33 en 24 jaar) die twee weken geleden terechtstonden voor afpersing, mishandeling en ontvoering van twee Gooise mannen zijn door de rechtbank Utrecht vrijgesproken.

Volgens de rechtbank spreken de verklaringen van de slachtoffers elkaar tegen en ontbreekt het aan wettig en overtuigend bewijs.
Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog celstraffen van zestien en achttien maanden waarvan zes en negen maanden voorwaardelijk. Volgens de openbaar aanklager ontvoerden de drie verdachten, uit Eemnes en Almere, twee jaar geleden in Baarn de twee slachtoffers. Ook zouden zij de slachtoffers hebben mishandeld en afgeperst.
De rechtbank spreekt de drie verdachten vrij omdat de verklaringen die de twee slachtoffers aflegden bij de politie wezenlijk verschilden met de verklaringen zoals zij die later aflegden bij de rechter-commissaris. Beide slachtoffers bagatelliseerden tijdens het verhoor bij de rechter-commissaris de dwang en het toegepaste geweld. Een van hen zei zelfs dat er helemaal geen sprake was geweest van dwang of geweld. Door het grote verschil in de verklaringen kan de rechtbank niet anders dan de verklaringen van de slachtoffers als onbetrouwbaar typeren.
De drie verdachten hebben de ontvoering, de mishandeling en de afpersing altijd ontkend. Volgens hen hebben zij alleen maar met de slachtoffers gesproken en is er geen dwang gebruikt.


In Memoriam De Woensberg

Blaricum Op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg wordt 9 november tussen 17.30 en 21.30 uur de jaarlijkse herdenkingsavond gehouden. Overledenen worden herdacht door lichtjes bij de graven te ontsteken.

Dit jaar wordt opnieuw samengewerkt met de Historische Kring Blaricum, waarbij dia's en foto’s van graven worden getoond van gedenkwaardige mensen die rusten op deze begraafplaats. De presentatie wordt gehouden in een verwarmde tent en bestaat uit afbeeldingen van de collectie Beeldbank Blaricum, waarbij vele herinneringen maar ook eerbetoon een belangrijk aandeel vormen. In de aula wordt een kopje koffie of thee aangeboden. Kinderen zijn welkom, mits onder begeleiding.