Jan Stern, coördinator van de voedselinzamelingsactie (bij kruiwagen) met de leden van de Evangelische Kerk.
Jan Stern, coördinator van de voedselinzamelingsactie (bij kruiwagen) met de leden van de Evangelische Kerk.

Dorcas-inzamelingsactie bij Boni

Eemnes De Evangelische Gemeente Eemnes organiseert zaterdag 10 november voor de vijfde keer een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie Dorcas bij de Boni-supermarkt aan de Torenzicht 80. "Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben", aldus coördinator van de voedselinzamelingsactie Jan Stern.

De actie is onder andere bestemd voor voedselhulp aan de extreem arme landen Albanië, Moldavië en Roemenië en aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Ook is de hulporganisatie nu druk bezig om samen met Nederlandse en plaatselijke organisaties hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Sulawesi. "De helft van hen zijn nog maar kinderen, het maakt me enorm verdrietig. En de beelden die ik op het nieuws zag over deze ramp spoken nog dagelijks door mijn hoofd", aldus Stern.

Hartverwarmend

De Eemnesser hoopt dit jaar weer net zoveel voedsel in te zamelen als tijdens de vier voorgaande jaren: "Hartverwarmend wat de mensen in Eemnes voor de allerarmsten overhebben, echt grandioos."
De actievoerders hebben het makkelijk gemaakt door kant-en-klare pakketten samen te stellen. Bij het voedselschap staan kleine 'smulpakketten' met allemaal lekkere dingen voor kinderen erin. "En er zijn complete, grote voedselpakketten met daarin essentiële producten", zegt Stern. Daarnaast is er ook een collectebus, zodat degenen die haast hebben ook mee kunnen doen.
In totaal zijn 10.000 vrijwilligers op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt.