Janny van Dijk-de Jong.
Janny van Dijk-de Jong.

Geldautomaat in Huis van Eemnes

Eemnes De VVD-motie waarmee de conservatief-liberale partij pleit voor een geldautomaat in het Huis van Eemnes, is maandagavond tijdens de behandeling van de begroting 2019 unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

"Veel, met name oudere, inwoners betalen nog steeds met contant geld. Inmiddels is het aantal geldautomaten in Eemnes geslonken tot één, en die staat op een plek waar velen zich niet echt veilig voelen, achter struiken en dus uit het zicht." Door in het Huis van Eemnes een geldautomaat te realiseren, ontstaat een veilige mogelijkheid om geld op te nemen", aldus de VVD. Het college gaat samen met het bestuur en de bouwer van het Huis van Eemnes de mogelijkheden bekijken.


Janny van Dijk stapt uit DBP

Blaricum Janny van Dijk-de Jong is uit De Blaricumse Partij gestapt. Ze gaat op persoonlijke titel verder in de gemeenteraad en blijft voor de belangen van de burgers opkomen.

In een verklaring staat dat het raadslid de bestaande coalitie blijft steunen. Van Dijk-de Jong: "Ik heb redenen om eruit te stappen. Ik denk over bepaalde dingen anders." Van ruzie onderling is geenszins sprake. "We kunnen elkaar recht in de ogen kijken en dat doen we ook." Fractievoorzitter Bea Kukupessy zegt over het vertrek van haar collega: "Janny wil haar eigen verhaal in de raad vertellen en dat is binnen de partij heel moeilijk."