Met deze app wordt voedselverspilling aangepakt.
Met deze app wordt voedselverspilling aangepakt. Foto: PR

Voedselverspillings-app nu ook bij restaurants in deze regio

Laren Met de app NoFoodWasted kunnen nu tegen gereduceerd tarief maaltijden gekocht worden die 'overblijven' bij restaurants in de Gooi en Vechtstreek. Het aanbod aan overgebleven gerechten varieert per dag.

De restaurants die meedoen zijn: Japans Restaurant Tokyo (Hilversum en Loosdrecht), Hotel Gooiland (Hilversum), Candi Borobudur (Bussum), Coffee Fellows (Hilversum) en Vida (Hilversum, Naarden en Laren). "Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan, maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen", aldus Edwin Spitsbaard van Restaurant Vida.

Voedselvraagstuk

De introductie van NoFoodWasted in de regio is mede tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van Rabobank Gooi en Vechtstreek. Johan Drost, directievoorzitter Rabobank Gooi en Vechtstreek: "We willen een substantiƫle bijdrage leveren aan de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld (Banking for Food) en we maken ons sterk voor het terugdringen van voedselverspilling."

August de Vocht, founder NoFoodWasted, is enorm blij en trots met deze uitbreiding. "Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid."