Kerkklokken luiden op 11 november

Eemnes Voor de viering van de vrede zijn klokkenluiders gevraagd om zo veel mogelijk tegelijkertijd kerkklokken te laten luiden. Het Klokkenluidersgilde Eemnes heeft daarvoor contact gezocht met de kerken in Eemnes, Laren en Blaricum. Samen met heel veel andere kerkklokken zullen de klokken in de BEL-gemeenten om 19.05 uur te horen zijn als oproep tot vrede.

In Eemnes zal wethouder Jan van Katwijk namens het college van B en W aanwezig zijn bij het luiden van de klokken van het Dikke Torentje aan de Wakkerendijk.
Op 11 november is het honderd jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend en er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Om deze verwoestende oorlog te herdenken worden, op initiatief van het Verenigd Koninkrijk, in tal van landen op 11 november herdenkingsceremonies georganiseerd. Er wordt stilgestaan bij de miljoenen mannen en vrouwen - militairen en burgers - die zijn gestorven of gewond geraakt in de jaren tussen 1914 en 1918.
Wat de Eerste Wereldoorlog voor Nederland, en vooral voor Eemnes betekend heeft, is te zien in de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes.


Mantelzorgers in het zonnetje

BEL De gemeenten Blaricum, Laren en Eemnes bieden mantelzorgers op 8, 9 en 10 november diverse ontspannende c.q. feestelijke activiteiten aan in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

Als bedankje aan allen die zich belangeloos inzetten in de zorg voor hun naasten. Op donderdagavond: wijnproeverij in Huizen, vrijdagmiddag: stoelmassage in Huizen, in Laren (Brinkhuis) de film Victoria en Abdul, creatieve workshop in de Blaercom (Blaricum) en lunch/high tea bij Café Staal in Eemnes en tot slot op zaterdag: hand-, voet- of rugmassage in Huizen. Opgeven kan bij Carla Resing (Versa Welzijn): 06-31995656.


Abuisje

Eemnes Arjan van de Waaij is de eigenaar van paardenbedrijf Waaij Stud aan de Geerenweg in Eemnes en niet Marco te Brake, zoals vorige week in het artikel naar aanleiding van het werkbezoek van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik vermeld stond.