LAVULA.
LAVULA. Foto: Jaap Reedijk

LAVULA speelt in Singer Laren

Laren Componiste, pianiste en performer LAVALU, bekend van de muziek voor de succesvolle theatervoorstelling 'Het Pauperparadijs', is deze maand en in december op tournee in Nederland, Duitsland, Hongarije en Oostenrijk om haar plaat 'Solitary High' te promoten. Ze speelt op 27 november in Singer Laren.

"Met deze cd keer ik terug naar mijn klassieke roots. Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me. Maar dan wel op mijn manier: de zang onvervalst pop, de piano klassiek", zegt LAVULA. "Toen ik net drie was, stond ik met mijn handen omhoog voor het klavier van de piano. Op het moment dat ik erbij kon, een klein jaar later, mocht ik op pianoles."
Twintig jaar lang bestudeerde ze werken van klassieke componisten als Bach, Schubert en Debussy. Tijdens haar tienerjaren ontdekte ze eigenzinnige popartiesten als Fiona Apple en Björk. Hun muziek inspireerde haar om zelf nummers te gaan schrijven.
In 2008 betekende de EP 'Now' voor LAVALU en haar band de grote doorbraak. Successen volgden elkaar in hoog tempo op. Die periode begon zij ook met het componeren van muziek voor theaterstukken, waaronder 'Rumplestiltskin' van Stella Den Haag, dat in 2012 draaide op Broadway. Ook schreef zij al voor het Residentie Orkest (in samenwerking met NTJong) en Het Gelders Orkest.