Timmerman: 'Stabiliteit en rust voor Laren'

Laren Liberaal Laren (LL) wil rust en stabiliteit voor Laren. "Dan heb ik het over de bedreigingen vanuit ons eigen dorpsbestuur", zegt fractievoorzitter Jacqueline Timmerman.

Volgens haar is er te veel onrust. "Veroorzaakt door steeds weer nieuwe plannen op het gebied van ruimtelijke ordening als bedreiging van het woongenot van mensen die al in Laren wonen, ten gunste van derden. Met als dieptepunten het Raboplan en de ontsluiting van Rosa Spier."

Voorbarig

De Liberaal Laren-fractievoorzitter wil graag een halt aan het produceren van voorbarige onderzoeken die nergens toe leiden. "We kunnen ons geld beter gebruiken." Timmerman doelt op de rapporten voor de foodcourt, het hotel, de ligweide en niet te vergeten de Rabobank. "We komen al snel op een kleine miljoen uit." Alleen de onderzoeken naar de bebouwing van de ligweide bij het zwembad hebben - volgens haar - al twee ton gekost. "Terwijl er nog niets is beslist en als er niet wordt gebouwd ben je dat geld kwijt en als de eventuele bouwer al die onderzoeken moet betalen, kun je alleen nog maar duur bouwen."


690 reacties op kermisenquĂȘte

Blaricum "Een mooi resultaat", noemt een woordvoerder van de gemeente Blaricum de 690 reacties op de online gehouden enquĂȘte over de kermis.

Tot en met 11 november konden Blaricummers elf vragen invullen op de website van de gemeente. "Nu worden alle gegevens verwerkt. We kunnen nog niet zeggen hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben."
Het overleg met de horeca vindt plaats in de laatste week van november.


Cadeau- en kerstmarkt

Eemnes Op De Blommenhoeve aan de Meentweg vindt zaterdag 24 november een cadeau- en kerstmarkt plaats.

Het projectvrouwenkoor Vocal Easy onder leiding van koordirigent Deidre van der Wolk treedt tussen 12.00 en 13.00 uur op. De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur.