Afbeelding
Foto:

D66 krijgt toezegging voor klimaatbeleid

Eemnes Niels Rood (D66) heeft tijdens de begrotingsbehandeling van het college van B en W een toezegging van 50.000 euro voor klimaatbeleid binnengehaald.

Nu er geen tweede zonneveld komt, is het er niet eenvoudiger op geworden om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Een bezuiniging wekte dan ook bevreemding, ook bij de fractie van Dorpsbelang, aldus Rood. "Het is nooit eenvoudig de begroting rond te krijgen, maar dit was niet de goede post om op te beknibbelen. Ik ben blij dat we dat ongedaan hebben kunnen maken. Klimaatbeleid maak je niet voor jezelf, maar voor toekomstige generaties. We moeten stoppen met fossiele brandstoffen, alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het loont wel: als iedereen de doelen van het klimaatakkoord van Parijs haalt, scheelt dat enorm veel kosten voor aanpassing aan extreem weer."


MCC en St. Jan bij intocht Sinterklaas

Laren De intocht van Sinterklaas is op zaterdag 24 november. Burgemeester Rinske Kruisinga ontvangt de goedheiligman.

Tussen 13.45 en 14.00 uur arriveert het gezelschap onder muzikale begeleiding van Drum- en Showband MCC bij De Prinsemarij. Daar speelt muziekvereniging Sint Jan vrolijke sinterklaasliedjes.


AED-netwerk voor Blaricum

Blaricum De VVD-motie 'Als iedere seconde telt in Blaricum' is in de raadsvergadering gesteund door alle fracties. "Nu op weg naar een lokaal dekkend netwerk AED-buitenkasten die 24/7 beschikbaar zijn", meldt de VVD.

Momenteel beschikt alleen de Blaricummermeent over een dekkend netwerk van AED-apparatuur met 24/7 beschikbaarheid. Daar zetten de bewoners een crowdfundingactie op om twee AED-buitenkasten aan te schaffen. Dat moet ook in de rest van Blaricum mogelijk zijn, meende de VVD en riep daarom de raad op geld beschikbaar te stellen voor het onderhoud van de AED-kasten en training van vrijwilligers.