Astrid Cattel en Maurice Hermans in het kleurrijke Brinkhuis-theater.
Astrid Cattel en Maurice Hermans in het kleurrijke Brinkhuis-theater. Foto: Bob Awick

Hermans: 'Publiek gaat niet pissend van lach de deur uit'

Maurice Hermans (69), zoon van Nederlands grootste kleinkunstenaar Toon Hermans, brengt in december een intieme hommage aan zijn vader.

Laren De voorstelling 'Altijd zal ik van je houden' wordt een avond met blije herinneringen en veel bekende en onbekende 'Toon'-liedjes; écht een feest der herkenning. Te zien op 13, 15 en 16 december in het Brinkhuis aan de Brink 29.

De 69-jarige Hilversummer koos net als vijf jaar terug voor de intimiteit van het Brinkhuis-theater. Toen maakte hij - samen met Laarder Kick van der Veer - het eerste theaterprogramma rondom zijn beroemde vader. "Maar het wordt nu heel anders dan destijds. We gaan nu echt voor de evergreens", zegt Hermans. Hij is er hartstikke trots op dat het erfgoed van zijn vader nog altijd voortleeft. "Mijn vader verdient dat. En nog altijd - achttien jaar na zijn dood - leeft hij als ooit tevoren."

Medleys

De show bestaat uit twee delen van vijftig minuten. Er wordt veel gezongen, veelal in medley-vorm. "De nadruk ligt op de liedjes. Nee, het publiek gaat niet pissend van de lach de deur uit." Hermans, die zelf ook een klein Limburgs liedje zingt en de show aan elkaar praat, kiest bewust voor interactie met het publiek. Daarvoor leent het Brinkhuis zich meer dan Singer Laren, omdat je in Singer een grotere afstand moet overbruggen. Hermans: "We gaan herinneringen ophalen en daar wil ik het publiek graag bij betrekken. Op een bescheiden, niet-beschamende en fatsoenlijke manier."

Daarbij wordt hij geholpen door onder anderen Astrid Cattel uit Laren. Zij heeft voor haar rol auditie moeten doen. Zij is trots dat ze aan het programma mag meewerken. Met respect voor de nalatenschap van Toon Hermans zingt zij onder andere 'De appels op de tafelsprei'. "Ik zal dat nummer op een zeer respectvolle manieren benaderen. Ik vind het fijn om woorden te delen; het voelt als een jas", zegt Cattel. Ook zanger Marco de Kramer en zangeres Wendy Hoogendijk zijn, net als pianist Harrie Herfst, aan het gezelschap toegevoegd.
Kaarten kosten 25 euro per stuk, inclusief drankje in de pauze, en zijn te bestellen via www.hartvanlaren.nl.

Hermans: 'Achttien jaar na zijn dood leeft hij als ooit tevoren'