Politierechter stelt strafzaak uit tot februari

Blaricum De politierechter in Almere heeft de strafzaak tegen de 21-jarige vrouw uit Eemnes aangehouden tot 8 februari 2019. De jonge vrouw wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, wederspannigheid en het dragen van een wapen.

De politierechter vindt dat er nog te veel losse eindjes aan de verdenking zitten. Alvorens een goed oordeel te kunnen vormen over deze strafzaak wil zij dat er eerst nog een aantal getuigen gehoord worden die iets kunnen zeggen over wat er zich rond 2.15 uur in de nacht op zondag 19 augustus jongstleden aan de Kerklaan in Blaricum heeft afgespeeld.
Volgens het Openbaar Ministerie zou de vrouw in die nacht na een bezoek aan de kermis in Blaricum op straat ruzie hebben gekregen met een groep mensen. Tijdens de ruzie zou zij met haar scooterslot hebben geslagen, waarbij iemand gewond zou zijn geraakt. Toen de toegesnelde politie haar wilde aanhouden, zou de vrouw zich verzet hebben.

3


College komt met nieuw hondenbeleid

Blaricum Hondenbezitters in Blaricum hoeven ook met het ingaan van het nieuwe hondenbeleid geen belasting voor hun viervoeter(s) te betalen.

Wel komen er regels, maar die worden in samenspraak met alle inwoners vastgesteld. Nog dit jaar start daarom een online-enquĂȘte. Voor digibeten is er ook een papieren versie beschikbaar. Wethouder Anne-Marie Kennis verwacht dat het opstellen van het beleid een heftige klus wordt. De regels worden aangescherpt naar aanleiding van een DAB-motie. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch vindt overigens dat de overlast van hondenpoep is afgenomen: "We hebben veel aan het bewustzijn gewerkt."