Politierechter: 'Nog te veel losse eindjes'

Vervolg voorpagina

De verdediging hield de politierechter vrijdag een andere versie van het verhaal voor. Dat deed zij buiten de aanwezigheid van de Eemnesserse, omdat de vrouw vanwege een operatie aan haar schouder niet aanwezig kon zijn. Volgens de advocaat heeft zijn cliƫnt van begin af aan de beschuldigingen ontkend. Zij zou slaags zijn geraakt met een groepje mensen nadat zij samen met een vriend per ongeluk met de fiets tegen hen aan was gereden. Over en weer vielen klappen. De vrouw zou zich zo bedreigd hebben gevoeld dat zij uit noodweer met haar scooterslot is gaan slaan.

Getuigen

Om dit laatste te kunnen aantonen, verzocht de advocaat om het horen van een aantal getuigen, waaronder de agenten die de vrouw aanhielden. Ook verzocht de advocaat om het horen van de hondenbegeleiders die opgeroepen waren om de grote groep jongeren die zich verzameld hadden in toom te houden. Deze hondenbegeleiders zouden iets kunnen zeggen over de sfeer en de benarde situatie waarin de vrouw zich heeft bevonden.

Aangifte

De vrouw heeft zelf ook aangifte gedaan tegen het slachtoffer en tegen de twee agenten die haar ter plekke hebben gearresteerd. Volgens de Eemnesserse zouden de agenten haar met zo veel geweld aangehouden hebben dat haar arm daarbij uit de kom is gegaan. De officier van justitie bevestigde dat er een onderzoek naar de twee agenten loopt. Wanneer zij moeten voorkomen is nog niet duidelijk.