Frédéric Dorfmann.
Frédéric Dorfmann. Foto: PR

Franse geschiedenis in 25 chansons

Laren In het programma 'Le Troubadour des Carrefours' neemt Frédéric Dorfmann het publiek donderdag 29 november - tussen 20.00 en 22.00 uur - zingend en vertellend mee langs de Franse geschiedenis.

Het onderhoudende, educatieve en verrassende programma waarbij humor, dramatiek en emoties een belangrijke rol spelen en dat tevens doorspekt is met smeuïge anekdotes, is te zien in het Brinkhuis. De geboren Fransman, die sinds twintig jaar in Nederland woont en werkt, begeleidt zichzelf op de gitaar, op eigen en vooral bescheiden wijze.

Warme stem

Dorfmann volgde enkele jaren zangles bij de bekende zangpedagoge Maria Rondèl en won in 1998, onder begeleiding van pianist Martijn Bos, de publieksprijs bij het Concours de la Chanson in De Kleine Komedie in Amsterdam. In zijn soloprogramma 'Le Troubadour des Carrefours' wordt elk chanson door hem persoonlijk op een treffende manier ingeleid.
Door zijn prettige, warme stem met een timbre dat tussen dat van Brel, Brassens en Ferrat in ligt, ontstaat een concert met een vleugje ironie en een aardige dosis romantiek.

Keur aan componisten

Beroemde zangers komen aan bod, zoals onder anderen Trenet, Duteil, Lama, Ferrat, Perret, Massias, Barbara, Moustaki, Lynda Lemay, maar hij laat ook anonieme en minder bekende componisten horen. Er wordt in het Nederlands verteld en in het Frans gezongen. Bezoekers hoeven de Franse taal niet te beheersen om van het programma te kunnen genieten.

Kaarten kosten 13 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekhlb.nl. De avond wordt georganiseerd door Volksuniversiteit Het Gooi en bibliotheek Laren.