Het Goois Openluchttheater in Eemnes.
Het Goois Openluchttheater in Eemnes. Foto: PR

Laatste Rondje Cultuur van 2018

Eemnes Het laatste Rondje Cultuur van 2018 vindt plaats op donderdag 15 november. De deuren van De Hilt openen om 19.30 uur en de avond start om 20.00 uur stipt. De toegang is gratis.

Een van de gasten is Henk Boogaard. Hij geeft een inkijkje in zijn cabaretprogramma 'Ínterne beslommeringen'. Bij Boogaard komt alles wat hem gemeld wordt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen. Hij heeft veel moeite met de gebruikelijke clichés in de dagelijkse communicatie. Vragen als 'hoe gaat het, hoe is het, alles goed en zo... leef jij nog?' noemt Boogaard daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's). Daarentegen deelt hij mededelingen als 'fijne dag', 'succes', 'hou je haaks' en 'rij voorzichtig' weer in bij de MGGG's (Mee Geef Gewenst Gedoe). Kortom, de omgang met anderen mondt bij hem uit in een interne worsteling.
Het Goois Openluchttheater staat deze avond ook in de schijnwerpers. Verscholen in het groen van De Heidehoek, achter hotel De Witte Bergen, ligt dit prachtige amfitheater waar jaarlijks een Goois Openluchttheater Festival wordt gehouden. Maar wat is de historie van dit openluchttheater, wat zijn de doelstellingen en hoe ziet het programma van 2019 eruit?
Boerenzoon Ben Makker uit Eemnes vertelt over het fokken van wyandottekrielen, shamo vechthoenders en sinds een paar jaar ook van thriantakonijnen. Ook heeft hij een paar jaar geleden de 'Eemlandse kriel' gecreëerd. "Altijd op zoek naar de juiste haan bij de juiste hen, en hopen dat daar iets moois uit voortkomt", zegt hij. Tijdens Rondje Cultuur komt ook de verzorging en het tentoonstellen van kippen aan bod en vertelt Makker ook graag wat over de Gooise Pluimvee- en Kleindierfokkers Vereniging waar hij al enige jaren secretaris is.