Lex Muller en Elsemieke Havenga van de Sportraad.
Lex Muller en Elsemieke Havenga van de Sportraad. Foto: Leo Janssen

Laren start met sportverkiezing

Laren De Sportraad van Laren introduceert een nieuw initiatief. Op vrijdag 18 januari 2019 vindt de allereerste verkiezing 'Sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportveteraan van het Jaar' plaats. Het evenement wordt gepresenteerd door Erik de Zwart en vindt vanaf 20.00 uur plaats in het Brinkhuis.

De sportverenigingen en ook de inwoners van Laren kunnen kandidaten aandragen voor de uiteindelijke drie nominaties per categorie. In de jury zitten bekende namen als Tom Coronel, Frank van den Wall Bake, Mario van der Ende en Simon Cziommer. De inschrijving duurt tot 10 december aanstaande. Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar info@sportraadlaren.nl.

Sinds haar oprichting in 2017 heeft het bestuur onder leiding van Elsemieke Havenga, oud-hockeyster en winnares van olympisch goud, samen met haar medebestuursleden profvoetballer Simon Cziommer, Nicole Lesterhuis (Nike) en sportjournalist Lex Muller al aardig wat werk verzet; het sportbeleid staat inmiddels op de agenda van de gemeente Laren. Op een intelligente manier zorgde de Sportraad ervoor dat de politieke partijen in Laren naar aanleiding van haar optreden in het Politiek Café Het Gooi in aanwezigheid van de Sportraad - in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart jongstleden - een paragraaf over sport hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma's, met als resultaat dat de gemeente sportbeoefening in Laren nu beter gaat faciliteren op het gebied van onderhoud en verbetering van accommodaties. Nu sportbeoefening in de breedte op de agenda staat, komen er ook meer initiatieven. Het onlangs gestarte 'walking football' overdag voor senioren is daar ook een goed voorbeeld van.