Mogelijk deze week ministernieuws

Laren/Blaricum Wethouder Anne-Marie Kennis verwacht nog deze week informatie met betrekking tot de Arhi-procedure, zo vertelde ze gistermorgen. Ook kan er nieuws komen van minister Kajsa Ollongren over het nieuwe beleidskader.

Over de grenswijziging is ondertussen contact geweest met de provincie Utrecht. Daarentegen niet met de provincie Noord-Holland.
Vorige week trokken de fracties van D66 en VVD Blaricum, D66 en CDA Laren én het Larense VVD-raadslid Désirée Niekus middels een brief bij de minister aan de bel. Hierin uitten zij hun onvrede over de wijze van handelen door hun colleges. "Er is geen unaniem besluit genomen over een motie waarin de colleges verzocht werd om bij de minister een provinciale grenswijziging aan te vragen", schrijven zij. "Ons minderheidsstandpunt is totaal niet aan u overgebracht. Wij zijn voor raadpleging van de inwoners alvorens een dergelijk verzoek om grenswijziging aan te vragen."

Vóór herindeling

Bovendien zijn de genoemde fracties vóór een gemeentelijke herindeling, laten ze Ollongren weten. "Wij betreuren deze gang van zaken in hoge mate en beschouwen een dergelijk pleidooi van de meerderheid van de fracties in Blaricum en Laren dan ook niet anders dan een niet-onderbouwde ultieme poging fusie van Huizen, Blaricum en Laren te verhinderen."