Burgervader trots op nieuwe zonneweide

Eemnes Dat burgemeester Roland van Benthem trots is op de nieuwe Eemnesser zonneweide steekt hij niet onder stoelen of banken. "Het mooie van dit park op deze prachtige zichtlocatie A1/A27 is dat het discussie geeft", zegt hij.

"Of het wel of niet mooi is, zijn discussies die je natuurlijk de komende jaren veel vaker gaat zien. Maar duurzame energie mogelijk maken, is wel noodzakelijk voor onze energietransitie. En daarvan vind ik dit park een heel mooi voorbeeld. Dat je als kleine gemeente best wel stappen vooruit durft te zetten, daar ben ik trots op. Zonne- en windenergie vormt nu nog slechts 4,5% van de totale energieopwekking. Dan hebben we nog heel veel te gaan. En als het ons lukt om de panelen op de daken te krijgen, dan laten we als gemeente zien waartoe wij in staat zijn."


Blaricumse kunst raakt je!

Blaricum "Onze eretitel 'Kunststad van het Jaar' moeten we al bijna inleveren, maar net op de valreep pakken we daarom als Blaricumse kunstenaars nog een keer uit met een gezamenlijke expositie", vertellen Angélique van den Brink, Soraya Hamming en Yvonne Signer.

Gedrieën organiseren zij in het weekend van 24 en 25 november (12.00-17.00 uur en 19.00-21.30 uur) de expositie 'Blaricumse kunst raakt je!' aan de Noolseweg 1. "Met 25 kunstenaars. Ons doel is bezoekers inspireren tot leuke en vooral persoonlijke decembercadeaus. Kunstzinnig, betaalbaar, uniek en inpasbaar in je huis." Volgens de kunstenaars wordt het een zeer gevarieerde expositie met schilderijen, beelden, glasobjecten, papierkunst, keramiek, fotocollages, mixed media, sieraden en borduurschilderijen.


Toewijzing woningen

Vervolg voorpagina

"Wel willen wij bij toewijzing van de woningen hiervoor begrip vragen om evenredige huisvesting zo veel mogelijk te maken." Mogelijke klachten van overlast zijn bij gemeente en politie niet bekend. "Wel ligt er een melding bij de BOA, die nog in onderzoek is. Het resultaat daarvan wachten wij af", aldus Pel.