Meeste handelaars in Blaricum

Blaricum De gemeente Blaricum is uitgeroepen tot 'Handelshoofdstad 2018 van Noord-Holland'. Dat maakt Marktplaats bekend op basis van onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

In de gemeente Blaricum werd het meest gehandeld van heel Noord-Holland: bijna 38% van de inwoners handelde afgelopen tien maanden via Marktplaats. Schoenen, hout en planken, curiosa en brocante zijn het populairst.
Het is het twaalfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar het aantal accounts dat in iedere gemeente de afgelopen tien maanden actief is geweest ten opzichte van het aantal inwoners. Baarle-Nassau is - net als vorig jaar - uitgeroepen tot 'Handelshoofdstad van Nederland'.


Inventaris van Smederij Eek onder de hamer

Eemnes De inventaris van Smederij Eek aan de Wakkerendijk komt onder de hamer.

Afgelopen vrijdag was er een kijkdag van veilinghuis BVA Auctions, waar alle overgebleven spullen worden geveild. In de categorie 'Installatiemateriaal en ijzerwaren' staan sinds vorige week woensdag 17.00 uur 595 kavels online. De veiling sluit vandaag - 21 november - om 18.00 uur.


Onbekend duo maakt foto's

Eemnes In Eemnes werd zondag gewaarschuwd voor twee mannen die erg druk waren met het maken van foto's van elkaar én van de omgeving.

Tussen 11.50 en 12.15 uur liepen ze over de Braadkamp en Torenzicht. Volgens de waarschuwer, een Eemnesser die de politie op de hoogte stelde van het voorval, werden net even te veel deuren, ramen en steegjes van woningen gefotografeerd. Hij vermoedt dat het een voorbereiding is op een inbraak. De mannen zijn herkenbaar aan een groene en rode jas (met Honda op de achterkant). Het tweetal liep uiteindelijk door richting Minnehof. Dit gedrag zou zaterdag ook op de Raadhuislaan zijn waargenomen.