V.l.n.r.: Hans Schotsman, Sander Willard, Ronald v.d. Brink en Edgar v.d. Kieft.
V.l.n.r.: Hans Schotsman, Sander Willard, Ronald v.d. Brink en Edgar v.d. Kieft.

Schotsman pakt Hendriks-bokaal

Laren De brandweer Laren heeft zaterdag haar onderlinge wedstrijden gehouden. Er werd gestreden om de Hendriks-bokaal, de wisseltrofee die ooit door voormalig burgemeester Theo Hendriks werd geschonken. Hans Schotsman ging met deze prijs aan de haal.

Tijdens de wedstrijd moest assistentie verleend worden aan een buurtvereniging van brandpreventie die zelf ook aan het blussen was. Deze kon de reddingsactie niet alleen af en vroeg daarom hulp van de brandweer.

Het was een gecompliceerde brand: het vuur op twee verdiepingen moest bestreden worden en er waren ook slachtoffers in het pand aanwezig die moesten worden gered.

Ludieke actie

Geheel tegen de gewoonte in hadden de bevelvoerders die de wedstrijd organiseerden iets ludieks bedacht. Zij namen in alle hectiek rustig de tijd om na de inzet hun mannen te verwennen met een hapje en een drankje. Dit was voor de jury even opkijken, maar werd door de leden goed opgepakt.

Het werd een spannende strijd, die dus gewonnen werd voor de ploeg van Hans Schotsman. De teams van Edgar van der Kieft en Ronald van den Brink eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
De Speedy-trofee, jaren geleden geschonken door bakker Theo Spelthuis, werd in de wacht gesleept door Edgar van der Kieft en zijn ploeg. De beste chauffeur bevond zich in de wedstrijdploeg van Van den Brink. Met één punt verschil pakte Sander Willard de beker in plaats van collega-brandweerman Kees de Boer.
De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Rinske Kruisinga. De organisatie heeft genoten en spreekt van een geslaagde wedstrijd.