HvB neemt genoegen met antwoord

Blaricum Was het een storm in een glas water, ergens de kerkklokken hebben horen luiden of is hier toch sprake van het bekende doofpotje. Hart voor Blaricum (HvB) neemt in ieder geval voorlopig genoegen met de antwoorden van wethouder Boersen-de Jong op vragen die zij hebben gesteld naar aanleiding van de toewijzing van sociale woningen in De Blaricummermeent.

"Merendeels voldoende duidelijk en afdoende", laat HvB-fractievoorzitter Willem Pel weten. "Een beperkt aantal antwoorden noopt tot nadere verdieping en zullen we met de wethouder opnemen."
HvB had kritische vragen gesteld omdat de partij twijfelde aan de juiste toewijzing van circa 45 huurwoningen van woningbouwvereniging Gooi en Omstreken aan de Floris V Dreef en het appartementencomplex erachter in de Blaricummermeent.
Nu blijkt dat in overleg met Gooi en Omstreken de prioriteit 'Inwoners Blaricum die sociale woning achterlaten' vanwege de geringe animo in een eerdere toewijzingsronde is losgelaten. "Wij willen zekerheid dat zowel de lokale als de regionale toewijzing voortaan weer toegepast gaat worden." De door Woningnet voorgedragen kandidaten voldoen aan de gestelde criteria, weet HvB nu. Pel: "De woningcorporaties handelen daar vervolgens naar. Wij hebben verzekerd gekregen dat daar geen onregelmatigheden bij zijn opgetreden."

7