Wethouder Ton Stam.
Wethouder Ton Stam. Foto: Bob Awick

Stam: 'Er klopt geen draad van'

Laren "Ik weet niet waar mevrouw Timmerman het vandaan haalt", zegt wethouder Ton Stam. Hij reageert naar aanleiding van een artikel van afgelopen week in deze krant waarin de Liberaal Laren-fractievoorzitter rept over uitgaven van bijna een miljoen aan nodeloze plannen. Stam heeft de raadsleden inmiddels een informatiebrief gestuurd met daarin zijn uitleg.

Stam spreekt de woorden van Jacqueline Timmerman met klem tegen. "Een kleine miljoen? Daar klopt geen draad van. Er is 6% van dat bedrag uitgegeven. Tevens wordt gemeend dat alleen al de onderzoeken naar de bebouwing van de ligweide twee ton hebben gekost. Voor de ligweide is op basis van opdracht door de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 40.000 euro uitgetrokken en er moest voor het stedenbouwkundig onderzoek 27.500 euro betaald worden. Daarnaast is er voor 55.000 euro een erfafscheiding aangelegd om de oude ligweide te scheiden van de nieuwe. Dat bedrag is te dekken uit de toekomstige opbrengst van de nieuwe ligweide."
De wethouder betreurt dat Timmerman de feiten niet vooraf heeft gecheckt en geeft in zijn brief een opsomming van de werkelijk door de gemeente gemaakte kosten. Voor het stedenbouwkundig onderzoek Torenlaan is 6.173 euro uitgegeven, de onderzoeken (in opdracht van het gemeentebestuur) met betrekking tot de locaties Torenlaan en Rabobank hebben 26.916 euro gekost: stedenbouwkundig onderzoek door BDP (10.906 euro), hotelonderzoek door Horwath (8.300 euro), woningonderzoek door RIGO (4.210 euro) en kantooronderzoek door Cushman (3.500 euro). "Voor het foodcourt zijn geen kosten gemaakt. Het totaal van de uitgevoerde onderzoeken komt dus op 60.589 euro, wel een totaal ander bedrag dan mevrouw Timmerman berekent."