Werk van Marja Ormeling.
Werk van Marja Ormeling.

Daily dreams and memories

Eemnes De expositie 'Dailiy dreams and memories' is tot en met 8 januari te zien in het BEL Kantoor aan de Zuidersingel 5. Er wordt werk getoond van Marja Ormeling, Ineke Steenbeek en Marja Thole.

Deze kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat zij ieder op hun eigen manier de schoonheid van het dagelijks leven laten zien, soms door de abstracte weergave van een beleving, maar ook door op figuratieve wijze alledaagse zaken als kleding aan een waslijn weer te geven.
Ormeling kiest voor de abstracte schoonheid van een emotie of belevenis. Ze beschouwt het schilderen als een intens proces waarbij tijdens een diepgaande beleving het schilderij zich laat zien. Met haar specifieke hand van schilderen en vormgeven op het doek laat ze patronen, kleuren en vormen ook terugkomen in haar epoxy objecten.
Collega-kunstenaar Steenbeek gebruikt foto's die zij thuis of op reis heeft gemaakt als uitgangspunt voor haar schilderijen. De laatste jaren werkt ze soms ook met gemengde technieken zoals textiel, karton, plastic en andere materialen. En Thole maakt beelden die zij opzet met donkere was over een opbouw van gips, hout, piepschuim of ijzerdraad. Daarna laat zij het maken van een mal en het gieten en afwerken van de bronzen aan de bronsgieter over. Er hangen ook schilderijen van Thole.