Marijke Willemsen overhandigt de voorzittershamer aan Maarten van Gessel.
Marijke Willemsen overhandigt de voorzittershamer aan Maarten van Gessel. Foto: Yvonne Hoefman

Van Erfgooiers neemt feestelijk afscheid

Laren De Larense Woningbouwvereniging Van Erfgooiers heeft vrijdagmiddag tijdens een feestelijke slotbijeenkomst afscheid genomen van de vereniging, haar leden en huurders. Voorzitter Marijke Willemsen overhandigde symbolisch de voorzittershamer aan Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in Hilversum.

Onlangs verleende de Autoriteit Woningcorporaties haar goedkeuring aan de voorgenomen fusie tussen Van Erfgooiers en Het Gooi en Omstreken. De Larense woningbouwvereniging, die vorig jaar haar 100-jarig bestaan vierde, houdt daarmee op te bestaan.

Vanaf 1 december 2018 neemt Het Gooi en Omstreken de bijna driehonderd woningen over. "We zijn blij dat we de zorg voor onze huurders en de Larense volkshuisvesting aan een goede partij als Het Gooi en Omstreken kunnen overdragen", vertelt voormalig voorzitter Marijke Willemsen.
Veel Van Erfgooiersleden en -huurders bezochten het slotfeest in De Blokhut van Ons Genoegen. De Larense wethouder Ton Stam bedankte het bestuur voor hun jarenlange inzet. "Vanavond is een bijzonder moment. Ik heb heel veel vertrouwen in Het Gooi en Omstreken en we hebben het afgelopen jaar goede afspraken gemaakt met elkaar."
Eind 2017 fuseerde Het Gooi en Omstreken al met de voormalige Woningbouwvereniging Laren. Door de fusie met Van Erfgooiers is Het Gooi en Omstreken de enige actieve woningcorporatie in Laren. Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: "Het Gooi en Omstreken is sterk lokaal verankerd. Wij vinden het heel belangrijk dat onze huurders in een goede en betaalbare woning wonen en in een prettige buurt. Met deze fusie zijn wij nog beter in staat om de volkshuisvestelijke opgaven in Laren uit te voeren. De sociale huursector in Laren is nu met 15% klein. We staan klaar om te investeren in nieuwe betaalbare huurwoningen."