Hans Kuperus: 'Het voelt raar om te stoppen'

Laren Bijzonder Laren-bestuursleden Hans Kuperus, Harry Lammersen en Jan van der Wel hebben met gemengde gevoelens afscheid genomen van de coöperatieve vereniging.

Zowel Kuperus als Lammersen waren bestuursleden van het eerste uur. Zij hebben Bijzonder Laren - sinds de oprichting in 2014 - gemaakt tot wat het nu is.
Kuperus: "We hebben met het team keihard gewerkt, af en toe echt moeten vechten, om de verbinding tussen alle ondernemers in het dorp te realiseren. Er zijn echt wel momenten geweest dat we dachten: waar doen we het allemaal voor?, maar inmiddels staat er echt iets! Ondernemers weten elkaar te vinden. Iedere sector binnen Laren (kunst & cultuur, retail, sport, maatschappelijke instellingen, horeca, kantoren & bedrijven) heeft een eigen aanspreekpunt en vertegenwoordiger. Hoe mooi is het om daar onderdeel van uitgemaakt te hebben."
Waarom stoppen? "Omdat je niet langer dan vier jaar met een frisse blik kunt kijken. De jaren zijn omgevlogen en het voelt raar om te stoppen. Maar ik draag het stokje met een gerust hart over." De voorzittershamer wordt overgenomen door Leen van der Pols.


Brandweer blust brand in schoorsteen

Eemnes In een woning aan de Patrijzenhof heeft zondagmiddag rond kwart voor zes een schoorsteenbrand gewoed.

De brandweer heeft de schoorsteen geveegd. Er zijn geen personen gewondgeraakt.


Actie Doneer kerstpakket Voedselbank

Eemnes De gemeente Eemnes houdt ook dit jaar actie 'Doneer uw kerstpakket aan de Voedselbank'.

Volledige pakketten en onderdelen daaruit kunnen tot en met woensdag 19 december worden ingeleverd op het gemeentehuis aan de Zuidersingel 5. "Wij zorgen dat het via de Voedselbank terechtkomt bij mensen die het goed kunnen gebruiken", staat op de website van de gemeente te lezen.