Inbrekers laten met plakband sporen achter

Eemnes Het lijkt erop dat een inbrekersgilde het op Eemnes gemunt heeft. In de omgeving van het Reijerserf zijn plakbandjes aangetroffen op sloten van een auto, schuurdeuren en toegangspoorten. "Een typisch spoor van inbrekers", zegt een politiewoordvoerder.

Als iemand thuis is of de auto gebruikt, worden de plakbandjes weggehaald. Wie dat niet doet heeft pech: de dief kan zijn slag slaan.

Aangifte

Een bewoner van het Reijerserf trof maandagmiddag de plakbandjes aan en heeft direct aangifte gedaan van poging tot inbraak. De politie heeft de aangifte opgenomen en doet hiertoe verder onderzoek. "We hebben de dader(s) nog niet kunnen pakken", meldt een politiewoordvoerder.

Trucs

Maar de politie neemt de zaak hoog op. Zij ziet dat plakbandjes, het neerzetten van stokjes of een steen door de ruit vaker gebruikt worden ter voorbereiding van een inbraak. Deze trucs worden gebruikt door inbrekers, met name bendes die door een wijk trekken.

"Blijf scherp op elke situatie en bel bij een verdachte activiteit daarom direct met 112", is het advies van de politiewoordvoerder.


Inbrekers legen kluis op Jordaan

Laren Bewoners van een woning aan de Jordaan wachtte vrijdagavond bij thuiskomst een onaangename verrassing. In hun domein hadden inbrekers huisgehouden.

"De complete bovenverdieping is overhoop gehaald. De inhoud van alle kasten lag overal verspreid en de kluis is opengebroken", zegt de geschrokken en boze bewoonster. De Larense mist naast geld, horloges en zonnebrillen ook sieraden met emotionele waarde.